torstai 8. maaliskuuta 2012

Hei hei ja hyvää naistenpäivää!

Lueskelin Iltalehteä ja siellä oli kysely mitä naisena haluais naistenpäivänä saada. Facebookissa oli monella statuksena "laita tämä seinällesi jos et saa keneltäkään mieheltä kukkia naistenpäivänä" tai jotain sinne päin. Suomi24:n etusivulla mainitaan et naistenpäivää on alettu viettää jotta kiinnitettäisiin huomiota naisten oikeuksiin ja tasa-arvoon. Onko vittu naisella siis OIKEUS saada kukkia mieheltään naistenpäivänä?! Edistääkö se tasa-arvoa jos mies tuo sydämenmallisen hellantelttu suklaarasian vaimolleen? Ei saatana. Naiset on nyt käsittäny tän homman ihan väärin. Valentine´s day (joka myös ystävänpäivänä tunnetaan) on sitä varten. SILLON suunnitellaan yhteinen illallinen ja mies mahdollisesti tuo naiselleen kukkia ja nainen pukee ne seksikkäät alusvaatteet mekkonsa alle ja illalla tietysti kuuluu harrastaa seksiä chatobriäänien hölskyessä mahassa chardonneylitkussa. Ei se mitään jos sacherkakku yrittää kiivetä kurkun kautta katsomaan mitä on tapahtumassa, Valentine´s day on romantiikkaa (panemista) varten. Ainakin jenkkilässä. Ehkä joskus myös Suomessa.





Joo, mutta naistenpäivä on erikseen. Eli naisten oikeuksia ja tasa-arvoa pitäis edistää ja niihin kiinnittää huomiota. Niin. Pitäiskö sitten olla myös lastenpäivä? Aika moni lapsi joutuu maailmalla elämään puutteessa, suoranaisessa nälänhädässä, ilman koulutusta, ilman lukutaitoa. Entä sotapäivä? Monessa maassa soditaan ja viattomat joutuu kärsimään eniten. Kiinnittäiskö oma sotapäivä huomion maailman sotiin? Yritettäiskö niitä sitten lopettaa? Eläintenpäivä taitaakin jo olla. En kuitenkaan muista että silloin puhuttaisiin eläimiin kohdistuvasta julmuudesta, joista saamme lukea pieninä välähdyksiä silloin tällöin iltapäivälehdistä. Ei. Eläintenpäivänä mietitään mitä herkkua meidän Murre ja Misse saa tänään syödäkseen.





Ja nyt ollaan siis menossa pahasti metsään kun kysellään mitä nainen haluaisi saada naistenpäivänä. Ja leuhkitaan huomenna kahvihuoneessa kun yhden mies toi kukkia ja toisen suklaata. Ja on se ihanaa kun mies muistaa naistenpäivänä. MÄ haluisin naistenpäivänä että kaikilla naisilla ja tytöillä olis mahdollisuus käydä koulua. Että kaikilla naisilla olis riittävästi ruokaa omiin ja perheen tarpeisiin. Että nainen saisi liikkua ulkona oman mielensä mukaan, eikä olisi pakotettu kyhjöttämään hellan vieressä koko päivää. Että nainen sais itse päättää kenen kanssa avioituu ja että avioliitto solmittaisiin vähintään 18 vuoden iässä. Kaikenlaista muutakin haluaisin, mut riittäköön tää tällä kertaa.


p.s. Olen saanut kukkia naistenpääivänä. Tämä ei siis ole katkeran naisen tilitystä :D
p.s. 2 Aiheesta: Kävelin tänään jäällä pitkän lenkin, mut vaatteita oli liian vähän. Olen vähentänyt herkkuja edelleen ja lisännyt kasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti