maanantai 22. lokakuuta 2012

Sairaala-aika

Eka yö sairaalassa meni huonosti nukkuen, mut olinhan nukkunut koko edellisen päivän niin eipä ihme. Ekana päivänä leikkauksen jälkeen vointi oli suht hyvä, nouseminen sattui, mut kun oli paikallaan niin kipuja ei juurikaan ollut. Somacia sain suoneen ja myös osan kipulääkkeistä, osa kipulääkkeistä meni suun kautta.
Meillä oli ravitsemusterapeutin tapaaminen puolen päivän aikaan ja puhuttiin leikkauksen jälkeisestä ruokavaliosta. Lähiviikot nautiskelen siis rahkaa, maitoa + muita maitotuotteita, sekä 100 g lihaa, kalaa tai munaa päivässä. Tuntuu hurjalta määrältä kun lisäks pitäis saada vettä alas. Vesi menee oikein hyvin alas ja maistuu taivaalliselta, joka kulauksen jälkeen vaan on kauhee porina mahassa. Ravitsemusterapautilla jaksoin just ja just istua puolisen tuntia ja huoneeseen oli ihana päästä lepäämään.
Ekana päivänä leikkauksen jälkeen sain myös jo ruokaa iltapäivällä! Jotain sosekeittoa ja kiisseliä oli tarjolla ja maistui ihanalta. Söin hitaasti, ehkä desin kumpaakin ja mahassa oli kauhee porina. Ei tullut pahaa oloa kuitenkaan.
Illalla join vielä hopeateetä ja söin puolikkaan purkin perinteistä jogurttia. Yön nukuin paljon paremmin kuin ekan yön ja aamulla kipuja oli paljon vähemmän.
Toisena aamuna leikkauksesta lääkäri tuli haastattelemaan ja vaikutti tyytyväiseltä mun paranemiseen. Totesi kuitenkin että vaikka olen edistynyt hyvin niin vielä en pääse kotiin koska niin isosta leikkauksesta oli kyse. Tipan lupasi kuitenkin pois ja sehän vapauttaa aika kivasti liikkumaan. Aamupalaks meni hopeateetä ja velliä ja maha täyttyi niistä aika mukavasti. Vesi maistuu edelleen ihanalta ja haavateipit poistettiin toisen päivän aamuna. Hiukan haavoja kirveli, laastarien suojassa ne oli ollu paremmassa turvassa. Mun mahassa on 7 reikää + navassa yks ja mustelmat on aika ikävän näköiset.  Lounaaksi oli kalakeittoa (soseena) ja soijajogurttia, joka maistui ihan älyttömän makealle, enkä sitä sit syönytkään paria teelusikallista enempää. Päivälliseks oli vielä kanakeittoa ja sen lisäks mahaan mahtui 1,5dl maitoa ja desi appelsiinimehua! Mahassa oli ihan mukava olo, mut telkkarin ruokaohjelmat sai aikaan yökötysreaktion.
Kolmantena päivänä leikkauksesta, eli perjantaina, pääsin kotiin. Kanyylit poistettiin heti aamusta ja kävin suihkussa. Sit tuotiin ruoka ja ruokailun lopussa vielä kipulääkkeet. Ajattelin et lääkkeet ois hyvä ottaa kun lähden kotiin, mut olin aika täynnä ja lääkkeistä tulin sit liian täyteen. Odottelin taksia ehkä 10 minsaa päiväsalissa ja kotimatkalla aloin voida pahoin. Taksikuski oli onneks juttelevaa sorttia ja häntä kuunnellen sitä pärjäsin kotiin asti. Kotona olin kylmänhikinen, vaihdoin äkkiä yöpaidan päälle ja kaaduin sohvalle ja odottelin et pahoinvointi helpottais. Mies kertoi mitä oli mulle ostanut jääkaappiin, mut mun oli pakko keskeyttää kun ajattelin oksentavani ihan juuri. Pikkuhiljaa pahoinvointi helpotti ja nukahdin tunniksi. Pahoinvointi yllättää edelleen jos olen esim. liian pitkään liikkeellä / istumassa. Eka yö omassa sängyssä oli taivaallinen. Nukuin niiiiiin hyvin, vaikka kävin vessassakin kolme kertaa. Aamupalan jälkeen nukuin vielä lisää ja totesin et uni paras lääke on :)
Viikonloppu meni lepäillessä. Lisää toipumisesta taas tässä joku päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti